29. november 2010

Ekskursjon til Stavanger Kunstmuseum

Vi fikk omvisning og bli med på en workshop. Her er Ann Irens tanker og inntrykk fra ekskursjonen:

"Denne mandagen reiste Trykk og foto-klassen til Stavanger Kunstmuseum, der vi fikk en omvisning i utstillingen til Arnulf Rainer. Der vi fikk se ulike kunstverk fra hans kunstner karriere, helt fra starten og frem til nå.
Arnulf Rainer er født 8 desember 1929 i Østerriket. Foreldrene ville at han skulle utdanne seg som ingeniør. Han følgte denne oppfordringen til foreldrene og utdannet seg som ingeniør, men han satset på kunsten. Arnulf Rainer blir regnet for en selvlært kunstner, han fikk plass på  Kunstakademiet i Wien og sluttet etter 3 dager. Mye av kunsten til Arnulf Rainer er malt i lag på lag, enten ved at han har malt på et fotografi eller gamle kunstverk. - Som han skriver "Det var aldri min hensikt å ødelegge, kun å gjøre det fullkomment. En viss positiv kontakt til det bildet jeg overmaler er nødvendig for meg."Arnulf Rainer from Ann Iren Vinningland on Vimeo.
Mot slutten av dagen hadde vi en workshop, som var inspirert av Arnulf Rainers kunst. Vi skulle ta et portrett bilde av oss selv og tegne oppå det med fettstifter. Etterpå ble de hengt opp til utstilling og jeg må si det ble mange spenstige bilder."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar