2. mai 2011

Ukas foto (18)

Frøya beskriver selve oppgaven slik på bloggen sin:
I den aller siste oppgaven vi fikk i Trykk og foto kunne vi velge mellom å ta ti bilder innenfor fem kategorier, som vi har gjort mange ganger før, eller så kunne vi velge ett tema selv med fem til ti bilder med det selvvalgte temaet.
"Egendefinert oppgave:
Du skriver en disposisjon over hvordan du vil bruke tiden og hva innholdet skal være.
Du leverer en serie på minimum fem foto over et tema. Skissen leveres til godkjenning innen 28.mars."

Jeg valgte å velge ett tema selv, og temaet mitt ble Barn. Jeg tenkte da at jeg ville fokusere på hovedtrekkene som er tydelige hos barn. Øynene ville jeg at skulle komme godt frem, men også gjerne tennene.
Jeg valgte også fort ut hvilken unger jeg ville ta bilder av. Så var det bare å høre med alle foreldrene om jeg fikk lov til å ta bilder å legge dem ut her. Heldigvis var ikke dette et problem for noen.

Jeg har brukt speilrefleks kameraet mitt Sony a300 på alle bildene.
Jeg har redigert de fleste bildene ganske likt. Oppskriften finner du her.

Frøyas beskrivelse om ukas foto:
Hva er ideen?
Ideen er det samme som bildet over, men her å få frem øynene enda litt mer. Måten jeg har tatt bildet på gjør at hun ikke ser like barnslig ut, men litt mer veslevoksen ut. Noe som også er typisk for barn i den alderen.
Hvordan er komposisjonen?
Her har jeg bevisst fokusert på det gylne snitt. Halve ansiktet hennes dekker halve bilde, og resten av bildet er uklart grønt gress.
Hvordan er lyset?
Lyset er også her dagslys, og hun har ikke noen veldig definerte skygger i ansiktet.
Hvilke innstillinger er brukt (ISO, blender, lukker)?
Iso: 100
Blender: f/6.3
Lukker: 1/125
Hvordan har jeg eventuelt redigert fotoet?
Her har jeg brukt alt som er nevnt over. Men jeg har brukt Saturation til å gjøre bildet ganske matt, deretter gått over med history brush for å gjøre den grønne bakgrunnen og de grønne øynene hennes til sin naturlige farge. Dette gjør bildet ganske spennende, selv om jenta ender opp med å se litt blek ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar