24. september 2010

Grafisk design

Cathrines kort, forslag 1
Cathrines kort, forslag 2

Hvordan kan vi bruke fotoene vi har tatt til annet enn å vise fram som rene bilder? Ved å bruke fotografiene våre til grafisk design får de en helt ny funksjon. Tekst og foto blir en helhet.

Klassen har jobbet med å sette sammen tekst og egne foto i redigeringsprogrammet InDesign. Denne gangen var det et reelt oppdrag for Vågen videregående skole som vil trykkes opp i løpet av høsten. Elevene måtte forholde seg både til skolens designmal og til den aktuelle målgruppen.

Slik beskriver Cathrine arbeidet på bloggen sin:
"Brit Iren, læreren vår, gav oss i dag en oppgave som gikk ut på å designe kort. "Takk for innsatsen" og " Gratulerer" skulle / kunne det stå på dem. Kortene skulle være beregnet til ansatte på Vågen vgs, så vi måtte tenke på dem som målgruppe når vi utformet kortene. På ett av kortene måtte vi bruke bilder som vi har tatt av skolen, det andre kunne være valgfritt. Kortene skal brettes, og vi kunne velge mellom 15x15 cm eller 21x10,5cm, jeg valgte å bruke 21x10,5cm."


Det ble designet mange gode forslag til oppgaven. Se flere ved å gå inn på den enkelte elevs blogg rett under overskriften her på fellessiden vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar